Nowości
Nowości
Sety
Sety
Przystawki
Przystawki
Futomaki 5 szt.
Futomaki 5 szt.
Jedną z odmian zawijanych w algi sushi jest futomaki (jap. Futo – gruby, tłusty). Jak sama nazwa wskazuje, to grubsza 4-6-centymetrowa wersja hoso-maki. Często futo-maki podaje się w dekoracyjnej formie z wystającymi kawałkami ogórka lub sałaty. Tworzą one zieloną, ozdobną koronę, która nadaje potrawie wyjątkowo atrakcyjny charakter.
U nas Futomaki podawane są w ilości 5 szt.
U nas Futomaki podawane są w ilości 5 szt.
-
Futomaki Salmon
łosoś, majonez, warzywa -
Futomaki Classic
paluszek krabowy, serek, warzywa -
Futomaki Philadelphia
łosoś, serek,mango, warzywa -
Futomaki Wegetarian
avocado, papryka, mango, oshinko,tamago -
Futomaki Maślana
Cała rolka w tempurze ryba maślana ,chili majo, warzywa -
Futomaki Krewetka
krewetka, chili majo, warzywa -
Futomaki Kalmar
krazki kalmara , ogorek, oshinko, limemayo
Nigiri Sushi 3 szt.
Nigiri Sushi 3 szt.
To jedna z najbardziej podstawowych i najprostszych odmian sushi. Nazwa potrawy pochodzi od japońskiego czasownika nigiri, co znaczy ugniatać. Z doprawionego octem, kleistego ryżu ugniata się niewielkie, wydłużonej kulki, na których układane są kawałki ryby, owoców morza lub tamagoyaki – japońskiego omleta. Ich smak wzmacnia i podkreśla dodawany do nigiri ostry chrzan wasabi.
-
Nigiri Salmon
nigiri sushi z łososiem -
Nigiri Ebi
Krewetka Ebi -
Sos teryiaki
hosomaki
hosomaki
Maki ze swoją charakterystyczną czarną obwódką odpowiada chyba najbardziej powszechnym wyobrażeniom o japońskim sushi. Podobnie, jak w przypadku nigiri, jego nazwa nawiązuje do sposobu przygotowywania potrawy. Maki czyli sushi zawijane, to nic innego, jak nigiri owinięte prasowanymi algami morskimi nori. Ryżowe wałeczki formowane są przy pomocy bambusowej maty, a następnie krojone na kawałki. W podstawowej wersji – hoso-maki, czyli cienkie maki – plasterki sushi mają ok. 2-3 cm grubości. W środku znaleźć można zarówno owoce morza, jak i warzywa, takie jak karczoch, awokado, ogórek czy pędy bambusa.
Gumkan
2 szt.
Gumkan 2 szt.
Gunkan Maki, które swoim kształtem mają przypominać niewielkie łódki, to uproszczona wersja typowych maki. Nie są jednak wycinane ze starannie przygotowanych rolek, ale formowane, pojedynczo z doprawionego octem ryżu. Niewielkie, wydłużone kuleczki owija się następnie odpowiednio przyciętym płatem nori. Czarna otoczka powinna wystawać nieco ponad poziom ryżu, by zabezpieczać ułożone na nim dodatki – typowe dla innych rodzajów sushi.
-
Gumkan Surrimi
posiekany paluszek krabowy,warzywa,pikantny majonez -
Chwilowo niedostępne
Gumkan Masago – Kawior
-
Gumkan Salmon
tatar z łososia , kawior
Uramak
5 szt.
Uramak 5 szt.
Kolejna z wariacji na temat wodorostowych zawijańców to ura-maki, czyli maki odwrócone. Od pierwotnej wersji różni się kolejnością układania warstw. Na bambusowej macie najpierw układany jest klejący ryż, a dopiero potem prasowane nori i reszta dodatków. Jedynymi składnikami wyróżniającymi ura-maki na tle innych rodzajów sushi są sezam, którym obtaczane są gotowe rolki oraz kawior, dzięki którym danie przyjemnie chrupie w ustach.
-
Uramak Salmon
łosoś, warzywa, masago, paluszek krabowy, serek -
Uramak Maślana
Grilowana ryba maślana,warzywa, sezam -
Uramak Krewetka
Krewetka gotowana, warzywa, majonez, paluszek krabowy, serek -
Uramak Kani
paluszek krabowy, warzywa, sezam
Sashimi
Sashimi
Japoński sposób serwowania surowego mięsa głównie ryb i owoców morza[1], ale także wołowiny i koniny (basashi). Składniki krojone są, najczęściej, w kostkę lub płatki i podawane z dodatkiem przypraw.
-
Sashimi Salmon - Łosoś
Specjal Sushi5 szt.
Specjal Sushi5 szt.
Specjal to osobna karta w naszym menu w której zawarte są najbardziej wykwintne i wyszukane w smaku sushi
-
Uramaki Tori Tempura
panierowany kurczak, warzywa, majonez oraz sezam -
Dragon roll
uramaki z paluszkiem krabowym,warzywa owinięte łososiem/ tuńczykiem -
Uramaki Krewetka Tempura
Krewetka w tempurze, warzywa
Dodatki
Dodatki
-
Sos teryiaki
-
Sos chili mayo
-
Sos Tonkatsu
-
Sos mango
-
Sezam
-
Serek Philadelphia
-
Wasabi
-
Limemayo